Sokong Plan Transformasi Negara

Sokong Plan Transformasi Negara

Latar Belakang

Dilahirkan Pada Tanggal 20 Februari 1987 Bersamaan 20 JamadilAkhir 1407 H. Berasal Dan Dibesarkan Di Pulau Pinang, Pulau Mutiara. Mendapat Pendidikan Awal Di Sekolah Kebangsaan Francis Light Dan Seterusnya Melanjutkan Pelajaran Ke Sekolah Menengah Kebangsaan Penang Free. Mendapat Pengajian Tinggi Di Kolej Matrikulasi Pulau Pinang Dan Seterusnya Menjejakkan Kaki Ke Universiti Malaya. Merupakan Lepasan Ijazah Sarjana Muda Dalam Jurusan Kejuruteraan Jabatan Mekanik.

Pernah bertugas selama 4 tahun di Penfibre Sdn Bhd. Film Division sebagai Jurutera Mekanikal.. Sekarang saya beralih angin menjadi Jurutera Projek di MSM Prai Bhd.

Saya meminati fotografi and melancong. Antara cabang fotografi yang saya minati adalah nature, iaitu landscape, seascape, macro dan night photography. Jika anda ingin join kelas fotografi saya boleh hubungi saya terus.

Saya juga ada menjalankan Private tour guide bagi mereka yang ingin melawat Pulau Pinang dengan pekej harga serendah RM40/sehari. Jadi jika anda ingin ke Pulau Pinang, hubungi saya dan saya akan uruskan perjalanan anda.