Sokong Plan Transformasi Negara

Sokong Plan Transformasi Negara

Tuesday, 24 January 2012

Cuti-cuti CNY

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia..

Alhamdulillah saya baru balik dari brcuti. Kalini saya p ke KL,Nilai, Senawang dan las skali ke kuala kangsar.

Ni semua sbb aku baru download M8 papago dlm iphone, so kiranya nak test power la kan..hehe..sib baik la aku tak beli gps betul2 sbb kalo beli pon mau 4 5 ratus, nih download dr appstore baru 75 je..huhu(aku tak jailbreak ok)..



So harinih nak crita ttg cuti2 saya nih la kan..hehe sampai KL pon dah malam 22/1/2012 sebab patutnya aku standby utk apa2 masalah di kilang, tgk sampai tgh hari tuh takde masalah sgt..pas Zohor aku pon bertolak..

Sampai malam tuh lapar giler..niat dihati nak p makan nasi lemak antarabangsa di Kpg baru sebab aku duduk pon kat KL international hotel tuh mmg dekat dgn kpg baru. Tapi sayangnya aku p tadak lak parking kan, pastu igt nak makan aa western kat kpg baru..nasib baik ada satu spot letak kreta..masuk2 kedai tuh full house lak..arghhh geram nye pasal aku shoot p bangsar makan nasi di pelita..habis crita aku kenyang..

Esoknya 23/1/2012 mula2 igt nak p melaka tapi baca kat twitter plustrafik, tulis trafik sesak lak nak ke melaka nih..sudahh aku mmg malas bab sesak2 nih..so tukar la plan..shoot p Putrajaya..hehe..rancang nak jalan2 tgk tasik dye..

Tapi bila sampai sana rasa nak p masjid besi lak..hehe so cam ok aa p jalan2 kat tasik den p solat kat masjid besi tuh..usha2 tgk putrajaya cruise tuh jalan 2.15 petang lak, so aku amik keputusan p aa semayang dulu..so pas semayang tgk pon dah kui 2 aku bajet takdan dah..so p makan n it nak p naik kui 3.30ptg punya.

Dalam kui 3 p nak beli tiket, dah habis pulak kena tunggu 4.45, so aku pon mcm malas je, lain kali je la aku naik cruise tuh..by the way harga takde la mahal sgt..RM30 je utk warganegara Malaysia..hehe

Pastu aku shoot lak p Pavilion..aku kalo mai KL mest nak p pavilion..y? sebab tuh je tempat yg aku tau ada DC comics supeheroes punya boutique..aku cukup suka karektor dc superheroes nih so mmg aku layann aa..hehe..ada lak promotion jual belt harga murah..apa lagi aku rembat laa..mmg dah lama tunggu nak beli..hihi..

Esoknya pula 23/1/2012 mak aku nak pulak tgk kain2 kat nilai..sib baik la ada adik junior (anem) yang tau pasai nilai nih, tanya2 siket yg lain pakai papago je la cari nilai 3..haha sampai2 perasaan pertamaku..nih pekan cowboy ke hape..gile sunyi ape kedai pon tak ramai org..baru duduk 10 minit aku dah bohsan tahap org psyco kot..

Pastuh aku ajak mak aku p seremban cari cendol pak leman..nak dijadikan crita hari sabtu tuh tgk ekspresi kembara (sebab ada najwa latif kan) tunjuk kedai Cendol Leman Dawi nih, mmg cool pakcik nih sebab otak dia mcm hard disk 500 gb kot mcm2 info ada..respek aa kat pak Leman.

Tapi cendol dye ceroii..tak de aa sedap sgt..huhu cuma yang besnya boleh tambah sesuka hati je cendol tuh..so tambah sampai kenyang la aku nih..hahah..pastuh aku shoot lak p mid valley..gara2 kaki nih gatal nak kasut baru kan..

P belek punya belek..aku tekad amik kasut Nike free Run +2..huhu warna biru lak tuh..hasrat tuh nak bagi matching dgn jeans aku yg kbnyakan pon biru je kan..haha..there goes my money..wuuuu T_T..

Dan harini pagi2 aku betolak balik je la..mula2 nak stop makan kat RNR tapi lalu je penuh...aku pon panas..search web cari laksa femes..jumpa laksa Pak Ngah kat kuala kangsar..apa lagi on GPS..jalann cari makan..haha

Tempat nih takde GPS mmg tak jumpa aa..dlm lorong2 masuk rumah org je aku tgk..haha tapi apa pon laksa dia mmg sedap..bes home made punya laksa..walaupon kuah masa dia hantar nampak ceorii je..tapi bila start makan..fuhh takleh stop beb..nyummy..

Tgk2 jam pon dah kui 2..nak solat lak aku ternampak sign board Masjid Ubudiyah..cun aku pon mmg tak pernah sampai sana..so set GPS lagi..hehe carik..akhirnya jumpa gak..antara masjid tercantik kat Malaysia nih..huhu

So ini lah kisah percutianku kali nih..hope nak p langkawi, melaka or johor lak pas nih..dengar crita sana tempat2 yang menarik..hehe..so kumpul la duit byk2 lu ye en hafiz..haha..sekian..c u in the next post..salam!!

P/S nak tgk gambar aku p jalan2 nih...lawat ler photo albumku ini..hihi

1 comment: