Sokong Plan Transformasi Negara

Sokong Plan Transformasi Negara

Saturday, 10 March 2012

PTD Interview Mac 2012...

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia..

Hmm Isnin lepas dapat berita yang saya kena p interview PTD 30/3/2012 ni..hai la tarikh nih...sgt la simbolik buat saya..hehe..takde tarikh lain ke eh..

Nak dipendekkan cerita, mula2 apply PTD nih semangat la juga tapi skang nih cam dah bkurang je semangat nak masuk gov nih..apa sebab eh..

Gaji? Hmm..gaji ni bukan la 1 faktor pon sbb skang nih gov gaji pon bleh tahan..tapi mmg aa swasta byk lagi yg tawarkan tinggi2 tapi tempat aku nih mcm..ciputt je so..ada gak rsa nak blah tapi lek lek lu aa kot.

Antara sebab utamanya adalah interview nih memerlukan persiapan rapi tapi aku dengan keja yg belambak nih balik pon dah penat stengah nyawa..dah mau tido dah aa..bila masanya la aku nak study semua tuh kan..

Otak aku plak skang dah penuh dgn technical stuff and a bit of management..so in technical stuff there is no 1 answer to a question as long as you can be creative, u wil have dozen of solutions.

PTD nih lain plak..tgk reviu org p interview PTD..dah kalah budak medic je habis semuanya nak hapai..haha sesungguhnya aku punya gejet je memori byk2 tapi otak aku nih takat 1 2 gb je kot..haha..semua full with actual daily use knowledge..

Mak aku pon mcm dah suka ja aku keja sini sbb dekat dgn diorang, tok pon dah tua..apa2 jadi aku ada gak aa utk bawak ke klinik atau bantu pape yang patut..mama kata kalo p dok jauh susah la dia sebab dia takda kenderaan, abg pon dah pindah dok Sabah..i'm d only leader in the house.

Jadi rasanya tak salah untuk meletakkan permintaan ibu aku dulu dari pelbagai kemewahan dan nikmat yang boleh aku dapat kalo bergelar pegawai kerajaan nanti kan..

Jadi aku mmg rasa nak drop n undur diri je dari PTD nih..tapi sebabkan menghormati panggilan n takmau la kena black list lak nanti kan..aku akan hadir tapi dah bersedia mental aa untuk putar belitkan jawapannya..kalo diorang tanya aku tatau..aku bukak iphone search je la on d spot leh tak?? hahaha

So kepada mereka yang betul2 inginkan kerjaya ini, usaha la sungguh k..saya rasa masih ramai di luar sana yang betul2 perlukan pekerjaan dan mereka lebih layak berbanding dengan saya ni..

Dengan ini saya ingin ucapkan selamat maju jaya, good luck to all individual yang layak hadir untuk temuduga ini kelak..Moga Allah sentiasa di sisi kita..

8 comments:

  1. Hi hafizuddin,

    Saya dpt panggilan interview gak, 29/03/2012. Tak tau samada nak pergi ke tidak coz dh dpt scholarship smbg master di IPTS. Kalu x pergi x tau la kena black list ke idak?

    Antara Master dan PTD? Satu sudah pasti, satu lagi masih samar....aduhai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..haii..

      Hmm..saya ada dengar la tapi tak pasti sama ada dah terima jawatan tapi tolak baru kena black list, atau tak p interview kena black list..saya mmg tak dpt pastikan..mungkin awak boleh confirm dgn SPA sendri

      Tepuk dada tanya selera..cuma kita yang boleh tentukan hala tuju kita sendri..dengan redha tuhan..moga kita berjaya dengan pilihan kita

      Delete
    2. Hi hafizzuddin,

      Bile berada di crossroad, memang pening nak pilih yang mana. Apepun dh check kt website spa http://www.spa.gov.my/Portal/Soalan_Lazim_(FAQ)/UrusanTemuDuga

      Kalu x hadir interview, x akan blacklist katanye.

      Anyway, kita merancang, tuhan menentukan, usaha ikhtiar tawakal

      Delete
    3. Salam..haii..

      terima kasih atas perkongsian anda..

      Delete
  2. salam...

    good luck untuk yang dipanggil untuk interview tu... saya baru je apply ptd.... heheheh....

    ReplyDelete
  3. saya kene pegi interview 27hb ni...saya baru je dapat keje baru tak tau la mcmne ni...tp saya dah janji, saya nak berserah je sebab Allah kan lebih tau mana yang terbaik buat saya.. amiin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moga kita diberi jawapan terbaik olehNya

      Delete